כמה התרגשות יש לקראת הלידה. כמה ציפייה, אבל כל לידה מביאה איתה גם אתגרים חדשים.
בעיקר לקראת לידה ראשונה, אבל לא רק, קצת מדחיקים, לא בכוונה, באופן לא מודע, את המחשבות על הרגע שאחרי. מה הוא יביא אתו. תינוק חדש מביא אתו שמחה גדולה אבל לצידה גם שינוי משמעותי בחיים. המבנה הזוגי ו/או משפחתי הישן מתערער וחדש נרקם.
אף אחד לא באמת מלמד אותנו להיות הורים. בעבר, הלא מאד רחוק בחברות מסוימות, חיו בשבטים, בחמולות, בקהילה. לנשים היה שבט נשי תומך – אחוות נשים. הן חוו את מעגל ההיריון והלידה מגיל צעיר יחד עם החבורה הנשית שמסביב. למדו והפנימו, עזרו ותמכו וידעו שבבוא היום יגיע גם תורן.
בעידן המודרני חלו שינויים רבים באורח החיים שלנו ובמבנה המשפחתי והקהילתי ובעקבותיהם נשים ו/או זוגות מוצאים את עצמם, לא פעם, מתמודדים לבד.
לא רק לידה ראשונה והורות ראשונית מאתגרות. כל לידה היא אתגר בפני עצמה.
לוואקום הזה בדיוק אנחנו נכנסות
למה צריך אותנו? מה התפקיד שלנו?
אנחנו שם על מנת לעזור, לפעמים פיזית ממש בכל הקשור לטיפול בתינוק ביום ובלילה – לייעץ, לכוון, ולתת מענה ראשוני על שאלות בכל תחום כמעט, החל מאמבטיה ראשונה, חיבור נכון להנקה, שינה, תזונה, התפתחות ועוד
אם עולה הצורך אנחנו עוזרות בחיבור לאנשי מקצוע מוסמכים
להיות שם בשביל האם הטריה, לעזור לה לבנות ולחזק את הבטחון העצמי והאמון שלה בעצמה בכלל וכאמא בפרט, לעזור לה להתחבר ולהאמין לאינסטינקט האימהי שלה. להיות שם אוזן קשבת, כתף תומכת, יד מסייעת.
אנחנו מגיעות להיות שם לצידו של הזוג, לעזור לו להתמודד עם אתגרי הזוגיות במציאות החדשה, ביום שאחרי לעזור לכל אחד מבני הזוג לבנות/למצוא את מקומו במבנה המשפחתי החדש. לשוחח, להקשיב, ולנרמל מצבים, קשיים, אתגרים שונים לדעת לעזור, להבחין ולהבין מה נורמלי ומה דורש פנייה לגורם מקצועי לצורך בדיקה מעמיקה/טיפול מעמיק יותר.
לתת מקום לחוויות ההיריון והלידה, הן של האם והן של האב הטריים, לעזור בעיבוד של חווית הלידה. לתת מענה רגשי ראשוני. במידת הצורך אנחנו יכולת, מתוך ניסיון והכרות, להפנות ולכוון לגורם מקצועי מוסמך ולטיפול הנכון.
ליווי של דולה לאחר לידה עשוי למנוע, לא פעם, דכאון לאחר לידה! (אצל שני בני הזוג!)
איך ואיפה?
עוד בבית חולים – אנחנו מגיעות, אם צריך, להיות עם האם וללוות אותה ביום ו/או בלילה, מאפשרות לה לנוח ולאגור כוחות, להתאושש, לאחר ניתוח קיסרי ו/או סיבוך רפואי – מסיעות לה בטיפול בתינוק (ביום ובלילה)
אנחנו מגיעות לביקורי בית על מנת לאפשר לאם הטריה לפנות קצת זמן לעצמה, לנוח כמו שצריך ולאגור כוחות, להתקלח, לאכול, לנשום (דברים, טריוויאליים לכאורה, שנשכחים וזזים הצידה)
במקרה של ליווי אם יחידנית אבל לא רק – זה אומר לאפשר לה לצאת לסידורים ולדעת שהפיצי/ת בידיים טובות, בטוחות ומקצועיות.
אנחנו מגיעות לבית המשפחה בלילה על מנת לאפשר לאם/להורים שנת לילה טובה ורצופה ככל שניתן (במקרה של הנקה מלאה – להעיר את האם להנקה ולקחת את התינוק אחרי ובמידה שנעזרים בבקבוק – לאפשר שינה רצופה)
למי מומלץ להעזר בשירותים שלנו?
למעשה לכל אם או זוג לאחר לידה
במיוחד (אבל לא רק):
אימהות יחידניות,
יולדות, טריות, לאחר ניתוח קיסרי ו/או לאחר סיבוכים רפואיים
אימהות שאין להן סביבה תומכת
זוגות לאחר לידה ראשונה בהתמודדות עם הורות ראשונית
לאחר לידה חוזרת
אז מי אנחנו?
"דולה לאחר לידה" הינו מקצוע מוגדר - למדנו וקיבלנו תעודה רשמית
במסגרת הקורס אנחנו מקבלות ידע מקצועי נרחב בכל הקשור להריון, לידה ומצבים נפשיים, רגשיים ורפואיים לאחר לידה על מנת שנוכל לאבחן, לסייע ולתת מענה פיזי/ריגשי ראשוני ולהכיר ולדעת לאיזה גורם מקצועי מוסמך ניתן וכדאי להפנות
מעבר להכשרה מקצועית זו רובנו ככולנו מחזיקות גם "כובעים" מקצועיים נוספים הקשורים לתחום ההיריון, לידה והורות ראשונית: יועצות/מדריכות הנקה, יועצות/מדריכות שינה, מלוות התפתחותיות, שפת תינוקות, מנחות הורים, מטפלות גוף-נפש, מדריכות עיסוי תינוקות, מדריכות מנשאים, דולות תומכות בלידה, ואפילו אחיות ועוד
אנחנו גאות להיות חלק מארגון המניפה – איגוד נשות המקצוע של תחום ההיריון, הלידה והורות ראשונית.
כמו כן יש לנו קהילה מקצועית תומכת אשר מאפשרת לנו להיעזר האחת בשנייה מבחינת ידע, סיעור מוחות כשכל אחת חולקת מתחום התמחותה ומאפשרת לכולנו להתפתח מקצועית.
כל אחת מאיתנו הגיעה למקצוע הקסום הזה ממקום אחר ומסיבה אחרת
כל אחת מאיתנו רואה במקצוע הזה שליחות גדולה וזכות לא פחות
וכולנו כאן בשבילכם באהבה
מוזמנות להכיר כל אחת מאותנו יותר לעומק
Kommentare